Local Soul studio öppnade den 26 oktober 2020 och grundare av studion är jag, Emma.

Jag hittade yogan som 23-åring och utbildade mig då till yogalärare. Efter det har yogan följt med mig som en ”riktig kompis” genom livet, och nu har vi hängt ihop i 25 år. Ibland har vi umgåtts väldigt flitigt, ibland i mindre skala och lite mer oregelbundet. Ibland har vi kommit ifrån varandra en period. Men vi har alltid hittat tillbaka till varandra. På olika sätt och av lite olika anledningar varje gång. 

För mig är yoga varm, flödande, kreativ, skapande, energisk och lekfull. Hit kan jag gå för att hitta inspiration och nya sätt att se på saker.

Samtidigt är den lugnande, avskalad, mjuk, läkande, prestationsfri och introvert. En plats där jag kan landa, reflektera, hitta återhämtning och höra min egen inre röst lite tydligare.

Yin och yang. Två sidor av samma mynt. 

Att balansera dessa två energier är en utmaning nästintill en konstart 🙂

Både på yogamattan och i det verkliga livet.

Jag är otroligt glad över att få föra yogans fina tradition vidare och brinner för att hjälpa andra att känna magin i vad regelbunden yoga gör med kropp och själ🤍

Studion har även en PT-del, som snabbt vuxit med PT-grupper och individuell PT.

Under alla mina år som Personlig Tränare, så har jag uppmärksammat vilka enorma förbättringar i resultat mina klienter fått då de lagt in yogaklasser som en del av sin träning. Därför rekommenderar jag alltid yoga som komplement till all annan träning.

Jag ville skapa en studio som innehåller allt jag brinner för, älskar och vill förmedla vidare till härliga människor🤍

Därför hittar du, förutom yoga och träning, en liten shop på studion. Där kan du shoppa loss på underbara, unika kimonos och kaftaner från Sissel Edelbo, tillverkade av återvunna sari-tyger, yogakläder från SantaNi, yogamattor från Mayana, naturlig hudvård från Organics by Sara, doftljus mm från Les Choses Simples och böcker från Sofia Sivertsdotter.

Snart öppnar studio nummer 2 och jag är SÅ pepp!

Nästa studio hittar du i Sickla köpkvarter (Hesselmans torg 5) fr o m december 2023.

Sara Cronwall – Personlig Tränare, yoga -och pilateslärare.

Mitt träningsintresse har alltid varit stort och träningen har varit en naturlig och viktig del i mitt liv sedan barnsben. Det tackar jag mina föräldrar för som brukar skämta och säga “så fort Sara kunde gå skickade vi iväg det lilla yrvädret på gymnastik så hon fick göra av med all sin energi”.

När jag var 19 år fick jag mitt första instruktörsuppdrag tack vare taekwondon. Därefter jobbade jag som gruppträningsinstruktör i olika pass bredvid floristyrket fram till 2012 då jag tog det bästa beslutet – att jobba med träning på heltid! Jag satsade helhjärtat och gick min pt-utbildning.

Som personlig tränare skapar jag varierade pass utifrån min klientents olika behov, förutsättningar och mål.
För mig är det viktigt att stärka upp kroppen inifrån och ut. Med en stark Core som grund, god rörlighet och muskler som samarbetar på ett optimalt sätt bygger vi en så skadefri och stark kropp som möjligt. Att kombinera din PT-träning med yoga och pilates är en klockren kombination!

Jag brinner för välmående och att få dela med mig av träningsglädje, och jag hoppas vi kommer ses ofta på studion framöver!

Susanne Engren – Yogalärare

”Jag har undervisat yoga i 10 år, och själv yogat i över 20 år. Att det fortfarande fascinerar mig, tror jag beror på att jag försöker lista ut hur allt egentligen hänger ihop?!

Mitt intresse för nervsystemet började efter en utmattning och pågår fortfarande, därav har jag har fördjupat mig inom de lite lugnare yogaformerna sedan 2015. En av mina personliga favoriter just nu är Sensing som med sin utformning aktiverar parasympatikus, vårt system för lugn och ro.”

Susanne undervisar i ”Sensing Yoga” och ”Restorative Yoga” på studion.

Linda Ahlsen – Personlig Tränare.

“Den bästa träningen är den som blir av” – bara en av många klyschor kring träning. Idag som +45-årig kvinna, mamma till två tonåringar och med många år av stillasittande bakom mig kan jag ändå känna att det finns något i den frasen som vi kan ta med oss. Vardagen är för många av oss fyllt med massa måsten, där träning ofta kan kännas svårt att prioritera trots att vi är så medvetna om alla hälsofördelar med fysisk aktivitet. 
 
För mig handlar träning idag om att hitta känslan att min kropp orkar med de utmaningar jag väljer att utsätta den för – LIVET HELT ENKELT. Mina ambitioner är att orka bära hem matkassar utan att få ont i ryggen, att vara aktiv med min familj, att må bra fysiskt och mentalt. Dina ambitioner kanske är att springa ett marathon eller genomföra en svensk klassiker? 
 
Min filosofi kring träning handlar inte om att säga nej till saker som gör dig glad utan att då och då lägga till aktiviteter som får dig att må ännu bättre. Jag är idag utbildad inom funktionell träning, vilket innebär att vi tränar kroppen i rörelser som den är menad att utföra. Vi använder egen kroppsvikt och redskap och utför övningar som utmanar kroppen i styrka, balans, koordination och rörlighet. Träningen passar såväl dig som inte tränat på länge men även dig som tränar regelbundet och vill utvecklas. Du kommer som du är och vi hittar tillsammans en nivå som passar dig. Tillsammans utmanar vi oss själva utifrån våra egna förutsättningar och förmågor, alltid peppande och stöttande! ”

Gabriella Nordwall – Yoga & Pilateslärare.

”Jag älskar allt som har att göra med fysisk aktivitet och välbefinnande, och har ett stort intresse för att förmedla den här glädjen till andra. Under mer än 10 års tid har jag därför levt i grupptränings- och PT världen och undervisat i massa olika klasser, men har nu på senare år fastnat för just Yoga och senast nu Pilates. Det är ju så häftigt vad vi kan göra och få för resultat med bara kroppen som redskap. Jag älskar när träning är enkel och lustfylld, så med lite härlig musik och ett glatt gäng framför mig blir jag överlycklig och hoppas på att alla medlemmar kan få känna samma glädje och energi när man kommer på en klass med mig!

Hoppas vi ses på studion snart <3”

Clara Aglert – Pilateslärare, Mental Tränare & Hälsocoach.

Clara brinner för att hjälpa människor till en hälsosam livsstil, fysiskt, mentalt och själsligt. Förutom sina pilatesklasser och compassionyoga, jobbar hon som mental tränare och utvecklingscoach.

“En bra liknelse, när man ska förklara min yrkesroll, är en personlig tränare på gymmet. Men istället för att hjälpa dig att få större fysiska muskler så är mitt jobb att träna upp dina mentala muskler. Att få dig att känna större tillit till dina egna förmågor, att tänka större och våga mer, att konkretisera dina drömmar och omvandla dem till meningsfulla mål som du sedan börjar förverkliga. Jag älskar att se människor ta tillbaka makten kring sitt eget öde, att se när gnistan till deras inre kraft tänds och de bli trygga, självständiga, kärleksfulla, nyfikna och engagerade personer på nytt. I min yrkesroll stöttar jag dig att skapa ditt drömliv oavsett om det handlar om jobblivet, din hälsa eller livet som helhet!”

Sabina Stenberg – Yogalärare & Yoga-PT

”Jag har arbetat som yogalärare sedan 2008 då jag gick min yogalärarutbildning på Atmajyoti. Det började med Ashtanga för att sedan övergå till Hatha. Mina klasser är avslappnade, alltid olika och jag vill att alla ska känna att de kan komma med det som är. Klasserna är ofta lite utmanande men ger alltid olika alternativ. Har i långa perioder även jobbat som barn och tonårsyogalärare och på sommaren kör jag SUPYOGA (på brädor på vattnet). Jag kör även Yoga-PT och företagsklasser.”

Kerstin Åkesson  – Meditationslärare, SoundHealing.

Kerstin heter jag och håller i Soundhealing med sjungande kristallskålar och meditation varannan fredag på studion i Sickla (jämna veckor).

Jag är utbildad inom marknadsföring, konsthistoria, konstskola i Italien och Stockholm och lärare i Sound & Movement Integration via Centre´of Indigenous Arts Hawai´i/Kalifornien, 4 års Diplom, Dipl. Bildtolkare, Vedic Art lärare, Eurytmilärare. Energibehandlingar med kristallskålar, kropps beröring/medvetenhet som Hawaiiansk Massage/Lomi Lomi. Rawfood chef 1 år och diplomerad som Raw Nutritioner via David Wolf/Kalifornien”

Jessica Svensson – Yogalärare, pilateslärare & Yoga-PT.

Jag heter Jessica Svensson och ser är utbildad i vinyasa, yin yoga, yoga nidra,  gravidyoga samt mammayoga.

Första gången jag testade yoga var 2002 då det erbjöds på dansskolan jag gick på. Jag kan inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet då den kändes alldeles för flummig för mig. Jag fortsatte dock att gå och när jag en tid senare hittade ashtangayogan blev jag fast. Efter några år kände jag  dock att den typ av yoga var alltför styrd och jag saknade lekfullhet och åkte därför till England för att utbilda mig till lärare i aerial yoga. Det var bara början på ett stort antal utbildningar då jag alltid känner att jag vill lära mig mer! För mig är yogan energigivande, lugnande, balanserande, utmanande och ibland tålamodsprövande. Men den ger mig nästan alltid insikt om vad jag behöver.

Jag bor på Ingarö med min man, två barn och vår katt Pikattchu.”

Åsa van der Vliet – Yogalärare, gravidyogalärare.

”Yoga är min medicin för själen. Jag brinner för den långsamma yogan där vi landar ner i kroppen.
Där vi för en stund kopplar bort görandet och går in i varandet. Går från ”human doing” till human being.”

Jag är utbildad yogalärare via Urban Om och YogaFolks och har yogat i över 15 år.

Brinner för kvinnohälsa och är utbildad yogalärare, gravidyogalärare och doula.

Bor i Saltsjöbaden.

Nathalie Eriksson – Yogalärare.

Nathalie är i grunden utbildad dansare och har undervisat i dans i över 18 år. Under gymnasietiden fann hon yogan som blev hennes ankare i livet.
Hon är idag utbildad i Vinyasa flow och Ashtanga yoga (200h).
Under hennes klass kan du förvänta dig dynamiska, flödande sekvenser med lekfulla och utmanande inslag. Andning och rörelse går hand i hand till tonerna av ljuvlig musik. Klassen avslutas med en underbart avslappnande Savasana.